Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ..Τις τελευταίες μέρες με έχει πιάσει τρέλα με τα σχέδια στα νύχια... Βάφω και ξεβάφω και πάλι από την αρχή. Τελικά δεν είναι και πολύ δύσκολο αν ασχοληθείς .. Στην αρχή σκέφτηκα δεν έχω την πείρα ,τα εργαλεία και το ταλέντο για κάτι τέτοιο ..Κι όμως τα κατάφερα μια χαρά... Ιδού και το πρώτο μου σχέδιο , οι πασχαλίτσες. Το έκανα στην κορούλα μου που έχει μικρά νυχάκια και δακτυλάκια και έγιναν τόσο χαριτωμένες που ζήλεψα και θα το κάνω κι εγώ... Περιττό να πω πόσο ξετρελάθηκε εκείνη.. χιχι..
Λοιπόν θα χρειαστείτε:
  - ένα διαφανές βερνίκι για βάση
  - ένα κόκκινο βερνίκι
  - ένα μαύρο βερνίκι με λεπτό μακρύ πινέλο(επαγγελματικό) ή ένα μαύρο βερνίκι και ένα πινέλο πολύ λεπτό ,για σχέδια νυχιών
  - ένα λευκό βερνίκι
  - ένα διαφανές βερνίκι(top coat)
  - μια οδοντογλυφίδα ή οτιδήποτε που να έχει μυτούλα για να κάνουμε τελίτσες..ή το ειδικό εργαλείο για σχέδια νυχιών
  - μια χαρτοπετσέτα ή ότι άλλο σας βολεύει (θα καταλάβετε γιατί πιο κάτω)

Περνάτε όλο το νύχι με την βάση και μόλις στεγνώσει περνάμε με το κόκκινο βερνίκι ,το αφήνετε να στεγνώσει καλά.. Στην συνέχεια με το μαύρο βερνίκι κάνουμε μια γραμμή όπως το γαλλικό και γεμίζουμε με μαύρο χρώμα την άκρη του νυχιού . Αν έχουμε το βερνίκι με το ειδικό πινελάκι (επαγγελματικό) τραβάμε μια γραμμούλα στην μέση του νυχιού και το χωρίζουμε στα δύο. Αν δεν έχουμε το επαγγελματικό βερνίκι .. ρίχνουμε μια σταγόνα από το μαύρο βερνίκι μας  σε μια χαρτοπετσέτα ή ότι άλλο σας βολεύει (εγώ το έβαλα σε ένα χαρτονάκι ) , παίρνουμε λοιπόν το πινελάκι μας και το βουτάμε στην σταγόνα(δεν θέλουμε πολύ χρώμα) στην συνέχεια τραβάμε μια γραμμούλα και χωρίζουμε το νύχι στην μέση όπως είπα και πριν. Μετά παίρνουμε την οδοντογλυφίδα μας ή το εργαλείο μας και την βουτάμε σε μια  σταγόνα από το μαύρο βερνίκι , κάνουμε 3 τελίτσες από την μία πλευρά και άλλες 3 από την άλλη όπως στην φωτογραφία ,συμμετρικά . Ρίχνουμε στην χαρτοπετσέτα μας και μια σταγόνα από το λευκό μας βερνίκι και με την άλλη πλευρά τις οδοντογλυφίδας κάνουμε τα ματάκια τις πασχαλίτσας μας.. Τέλος αφου τα αφήσουμε λίγο να στεγνώσουν περνάμε με το top coat για να κρατήσει το σχέδιο μας..  Δεν είναι γλύκα?

Για να σας βοηθήσω ποιο πολύ ορίστε και σε βιντεάκι.. 

http://www.youtube.com/watch?v=-JbrZvHosmM

1 σχόλιο:

Newsletter