Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΝΥΦΙΚΟ


 Η αγορά ενός νυφικού έχει πολλές παγίδες. Για να τις αποφύγετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και η εμπειρία της αναζήτησης θα πάρει άλλη διάσταση!
 


- Καθορίστε από την αρχή τα χρήματα τα οποία είστε διατεθειμένη να ξοδέψετε για νυφικό. Τα κόστη κυμαίνονται από 500€ μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ, Καθορίστε το δικό σας budget για να ξέρετε ότι αυτό που δοκιμάζετε είναι κάτι που μπορείτε να αποκτήσετε! Ενημερώνετε το κατάστημα για το budget σας, το οποίο πάντα μειώνετε κατά 10%-20%. Η τακτική τους είναι συνήθως να σας δείχνουν ακριβότερα νυφικά, πιστεύοντας ότι δε θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε!


- Γνωρίζετε τη σιλουέτα σας και τι σας ταιριάζει. Στα περιοδικά γάμου όλα τα νυφικά φαίνονται απίθανα γιατί τα φοράνε αδύνατα και ψηλά μοντέλα. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κοιτάτε νυφικά που ταιριάζουν στο σώμα σας και όχι αυτά που νομίζετε ή θα θέλατε να ταιριάζουν αλλά αφήστε και τις πωλήτριες να σας δείξουν σχέδια που μπορεί να σας ταιριάζουν αλλά να μην τα είχατε σκεφτεί!- Δοκιμάστε όσα περισσότερα νυφικά μπορείτε στην αρχή ώστε να καταλήξετε στη γραμμή και το υλικό που σας αρέσει και σας ταιριάζει.

- Ρωτήστε τις φίλες σας και τις γνωστές σας που έχουν ήδη παντρευτεί για καταστήματα νυφικών. Έχουν περάσει από την ίδια φάση στην οποία είστε άρα γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις τους?

 - Αποφύγετε να κλείσετε ραντεβού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Προτιμήστε μεσοβδόμαδα που θα έχουν περισσότερο χρόνο να σας εξυπηρετήσουν και θα έχετε την πλήρη προσοχή τους!

- Μη δώσετε την ακριβή ημερομηνία του γάμου σας. Όταν σας ρωτήσουν πότε είναι η “μεγάλη μέρα” πείτε τους ότι είναι 3 με 4 εβδομάδες νωρίτερα. Έτσι δε θα έχετε να αγχωθείτε για το αν θα είναι έτοιμο το νυφικό στην ώρα του.
- Μην πάτε στα ραντεβού για νυφικά μόνη σας. Πάρτε μαζί σας και μία φίλη σας ή τη μητέρα σας που γνωρίζει τι σας πηγαίνει καλύτερα. Επειδή όλες οι γυναίκες ενθουσιαζόμαστε με το γάμο,στο πρόσωπο της φίλης μας που παντρεύετε βλέπουμε τον εαυτό μας και τι θα θέλαμε να φορέσουμε εμείς. Γι’ αυτό το λόγο προτιμήστε κάποια φίλη σας που ξέρετε ότι θα έχει αντικειμενική άποψη ή είναι ήδη παντρεμένη. 
- Μη βιάζεστε όταν δοκιμάζετε νυφικά και σίγουρα μη βιαστείτε να αγοράσετε το πρώτο νυφικό που θα σας εντυπωσιάσει. Στα αρχικά ραντεβού πάρτε μια ιδέα για τα είδη και τα στυλ νυφικών που υπάρχουν και τι ταιριάζει σε εσάς. Κρατάτε σημειώσεις για αυτά που σας αρέσουν και σχόλια. Αφήστε κάποιο χρόνο να περάσει ανάμεσα στα ραντεβού σας ώστε να είναι πιο αντικειμενική και όχι τόσο συναισθηματική η εικόνα που έχετε. Κρατήστε μόνο 3-4 επιλογές που πραγματικά σας άρεσαν και ξαναδοκιμάστε τα σε δεύτερη επίσκεψη σας.


- Μη ντραπείτε να κάνετε ερωτήσεις. Ο γάμος δεν είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει κανείς περισσότερες από μία φορές (συνήθως!). Άρα είναι λογικό να έχετε πολλές απορίες και πόσο μάλλον όταν εμπλέκετε και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Κάποιες βασικές ερωτήσεις είναι οι εξής:

    - Σε ποιά χώρα κατασκευάζετε το νυφικό?
    

    - Ποιός είναι ο χρόνος παράδοσης του?
    

    - Ποιός είναι ο τρόπος πληρωμής?
    

    - Τι προκαταβολή χρειάζεται? Υπάρχει επιλογή πληρωμής με πιστωτική κάρτα?
    

    - Υπάρχουν ακυρωτικές χρεώσεις? Ποιές είναι αυτές? Πόσο καιρό νωρίτερα πρέπει να γίνει η ακύρωση?
    

    - Ποιά είναι τα κόστη μεταποίησης?
    

    - Υπάρχουν έξοδα αποστολής, τα έξοδα διαφέρουν ανάλογα με το βάρος ή με το μέγεθος?
    

    - Υπάρχει έξτρα χρέωση αν η αποστολή γίνει με courier ή απλό ταχυδρομείο?
    
    - Στη τιμή περιλαμβάνετε το πέπλο και τα παρανυφάκια, και αν ναι πόσα?


- Πάρτε γραπτή προσφορά μόνο για τα νυφικά που σας ενδιαφέρουν. Στην προσφορά ζητήστε να σημειώσουν τι περιλαμβάνει η τιμή (και μην ξεχάσετε το Φ.Π.Α.)- Όταν σας πάρουν τα μέτρα για το μέγεθος και τις μεταποιήσεις του νυφικού προτιμήστε πλαστική και όχι υφασμάτινη μεζούρα. Η υφασμάτινη τεντώνει και μπορεί οι μετρήσεις να είναι λάθος, με αποτέλεσμα να χρειαστούν αρκετές μεταποιήσεις. Για να είστε σίγουρες ότι δε θα γίνει κανένα λάθος στις μεταποιήσεις ζητήστε να κρατήσετε και εσείς τα νούμερα που έχουν σημειώσει. Την περίοδο που θα παραγγείλετε το δικό σας νυφικό θα έχουν παραγγείλει πολλές ακόμη νύφες το δικό τους και υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο μπέρδεμα. Όσο περισσότερα γνωρίζετε τόσο το καλύτερο για εσάς! 
 

ΠΗΓΗ : http://www.weddingtales.gr/index.php?id=376

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Newsletter