ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η διαδικασία περιποίησης και επαγγελματικά μυστικά, του μανικιούρ βήμα προς βήμα!! Όταν φεύγετε από ένα στούντιο μανικιούρ που έχετε φτιάξει τα νύχια σας νιώθετε τα χέρια σας όμορφα, καθαρά και περιποιημένα!! Αναρωτιέστε κάθε φορά τι είναι αυτό που κάνουν....
και το μανικιούρ σας, κρατάει τόσες μέρες αντίθετα με εσάς που όταν τα φτιάχνετε στο σπίτι, το μανό σας ξεφλουδίζει μετά από 1-2 μέρες.
 
 
 Μάθετε λοιπόν όλα τα μυστικά στη διαδικασία της περιποίησης και πετύχετε μόνες σας ένα επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι για σας και τις φίλες σας. 

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία συγκεντρώστε τα εργαλεία και προϊόντα που θα χρειαστείτε:
  • Καθαρή πετσέτα
  • Μικρό μπολ
  • Λίμα ειδική για φυσικά νύχια (όχι μεταλλική) και σχετικά λεπτή
  • Cuticle remover (αφαιρετικό επωνυχίων) ή ελαιόλαδο
  • Πενσάκι (πετσοκόφτης)
  • Pusher ή ξυλάκια μανικιούρ (τα pusher είναι ειδικά εργαλεία μανικιούρ σαν μακρόστενες κουτάλες που έχουν το σχήμα και την καμπύλη του νυχιού για να μπορούν να το αγκαλιάζουν και να σπρώχνουν τα πετσάκια προς τη βάση του νυχιού)
  • Buffer. Με αυτό κάνουμε πίλινγκ ή λεύκανση στα νύχια και αφαιρούμε τυχόν κιτρινίλες
  • Γυαλιστική λίμα. Ειδική λίμα που γυαλίζει εκπληκτικά τα νύχια
  • Ασετόν χωρίς λάδι
  • Βαμβάκι
  • Ενυδατική κρέμα και πίλινγκ
  • Base coat (βάση), top coat (επικάλυψη) και το αγαπημένο σας μανό

Η επαγγελματική διαδικασία περιποίησης
 
 
Στρώσε την καθαρή πετσέτα στον σημείο που θα εργαστείς. Πλύνε τα χέρια σου ή απολύμανέ τα με ειδικό σπρέι (ειδικό για το δέρμα, όχι για εργαλεία γιατί είναι πιο δυνατό). Αν κάνεις μανικιούρ σε φίλη σου φόρεσε προστατευτικά γάντια μιας χρήσης.
 
 
 Ξέβαψε τα νύχια σου με ασετόν σε περίπτωση που υπάρχει βερνίκι
 
 
  Αν τα νύχια σου είναι πολύ μακρυά και τα θέλεις αρκετά κοντά, κόψτα πρώτα με ένα ψαλιδάκι λίγο πριν από το επιθυμητό μάκρος.
 
 
Δώσε σχήμα στα νύχια σου με την ειδική λίμα για φυσικά νύχια. Αν τα νύχια σου είναι πολύ σκληρά αυτό το βήμα μπορείς να το κάνεις μετά το μούλιασμα στο νερό για να μαλακώσουν.
 
 
Βάλε γύρω από τα νύχια αφαιρετικό επωνυχίων (cuticle remover) ή ελαιόλαδο χωρίς να το απλώσεις. Άσε να περάσει περίπου μισό λεπτό και τοποθέτησε το χέρι σου στο μπολ όπου θα έχεις βάλει χλιαρό νερό με μία σταγόνα σαπούνι χεριών ή άλατα SPA. Το αφήνεις περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πετσάκια. 
 
 
 Βγάζοντας από το νερό, σκουπίζεις με την πετσέτα και στη συνέχεια σπρώχνεις τα πετσάκια με το ειδικό εργαλείο – pusher – προς τη βάση του νυχιού με προσοχή ώστε να μην τραυματίσεις το νύχι. Το pusher, είναι σκληρό εργαλείο για μη επαγγελματίες, αλλά πολύ αποτελεσματικό. Αν το χρησιμοποιήσεις αντί για ξυλάκι να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται πίεση (ίσα ίσα να ακουμπάει) και ότι το "κουτάλι" ΄πρέπει εφάπτεται καλά με το νύχι.
 
 
  Με το ειδικό πενσάκι (πετσοκόφτης) κόβεις μόνο ότι περισσεύει. Φρόντισε το πενσάκι σου να είναι  επαγγελματικό γιατί αλλιώς δεν κάνεις δουλειά και θα απογοητευτείς. Όταν λέω επαγγελματικό ΔΕΝ εννοώ ακριβό με 40-50 €, απλά να το αγοράζεις από ειδικά μαγαζιά που έχουν μόνο επαγγελματικά κοπτικά και μη εργαλεία για κομμωτές και μανικιουρίστ. Αυτά συνήθως είναι και τροχεία. Μπορείς να βρεις καλό πενσάκι με 15-20 €.
 
 
 
  Χρησιμοποίησε το Buffer σε περίπτωση που τα νύχια παρουσιάζουν κιτρινίλα ή δεν είναι αρκετά λευκά. Το Buffer δεν χρειάζεται πίεση ούτε πέρασμα πολλές φορές γιατί θα λεπτύνει το νύχι. Σκέψου ότι είναι μία μαλακή λίμα.
 
 
  • Αμέσως μετά χρησιμοποίησε μια γυαλιστική επαγγελματική (το τονίζω) λίμα που δίνει ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Οι επαγγελματικές αυτές λίμες έχουν 2 όψεις, μία έγχρωμη και μία λευκή ή πιο λεία μεριά. Πρώτα περνάμε τα νύχια με την έγχρωμη και τέλος με την πιο λεία μεριά. Εδώ μπορείς να ασκήσεις ελαφριά πίεση ώστε η λίμα να περάσει από όλα τα μέρη του νυχιού. Υπάρχουν γενικά πολλές γυαλιστικές στην αγορά και συνδυαστικά με το buffer.
  • Προαιρετικά βάζεις ένα αναπλαστικό λαδάκι γύρω από τα νύχια και κάνεις ελαφρύ μασάζ για να καταπραΰνεις την περιοχή των επωνυχίων.                


  • Σε αυτό το στάδιο μπορείς να κάνεις πίλινγκ και μάσκα ή απλά κρέμα χεριών με λίγο μασάζ. Πίλινγκ μπορείς να φτιάξεις με ζάχαρη και μέλι που είναι πολύ ενυδατικό για το δέρμα.
  •  Σκούπισε καλά τα νύχια σου με ασετόν χωρίς λάδι.
 
 
Βάλε βάση θεραπευτική, το αγαπημένο σου βερνίκι 2 φορές και Top coat για έχτρα γυαλάδα. Προτίμησε βάση (Base coat) με βιταμίνες που θρέφει το νύχι και το προστατεύει και όχι απλά ένα διάφανο μανό. Το μανό σου να είναι μία καλή σχετικά μάρκα και να ταιριάζει στα νύχια σου. Η καλή μάρκα δεν σημαίνει απαραίτητα ακριβή και όταν λέω να ταιριάζει στα δικά σου νύχια εννοώ να το έχεις δοκιμάσει, να σου στρώνει και να μένει. 


  • Τέλος το top coat πρέπει να είναι πολύ καλό, να προσφέρει έχτρα γυαλάδα και να στεγνώνει γρήγορα. Για να σου σταθεροποιήσει και να σφραγίσει το μανό πρέπει να περαστεί καλά σε όλη την περιοχή που έχεις περάσει το μανό και λίγο έξω από αυτό. Επίσης με μία οριζόντια κίνηση το σφραγίζεις και πάνω από το νύχι, στην άκρη του. 
Είμαι σίγουρη ότι τώρα είστε πολύ ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα!! Διαβάστε και τα παρακάτω tips για να μην σας ξεφύγει τίποτα!!
 

Επαγγελματικά μυστικά
Δίνουμε σχήμα στα νύχια πάντα πριν τα βάλουμε στο νερό γιατί θα μαλακώσουν πολύ και θα σπάσουν. 

Οι περιπτώσεις που λιμάρουμε μετά το μούλιασμα είναι όταν τα νύχια είναι αρκετά σκληρά.

Το σωστό λιμάρισμα στα φυσικά νύχια γίνεται από τη γωνία του νυχιού προς το κέντρο του. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε το λιμάρισμα στα πλαϊνά γιατί έτσι σπάει πιο εύκολα το νύχι. Αν είναι απαραίτητο προσπαθήστε να πετύχετε το ιδανικό σχήμα με λίγες και απαλές κινήσεις.
 
 
Υπάρχουν 5 είδη σχήματος των νυχιών:
  • Στρογγυλό
  • Τετράγωνο
  • Τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες
  • Στρογγυλό προς μυτερό
  • Μυτερό
 

Ο σωστότερος τρόπος για να βάψουμε ένα νύχι με βερνίκι
Γίνεται με 3-4 κινήσεις. 

Βουτάμε καλά το πινέλο μέσα στο βερνίκι και στραγγίζουμε ελαφρά τη μία μεριά στο ‘λαιμό’ από το μπουκαλάκι του βερνικιού.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το πινέλο μας, από τη μεριά που έχει το πολύ βερνίκι έτοιμο να στάξει, στο κέντρο του νυχιού κοντά στη βάση. 

Σπρώχνουμε προς τη βάση ώστε το πινέλο με το μανό να φτάσουν 1-2 χιλιοστά μακριά από τα πετσάκια, και στη συνέχεια φέρνουμε μια γραμμή προς το ελεύθερο άκρο.

Χωρίς να βουτήξουμε ξανά το πινέλο στο βερνίκι (εκτός αν έχει στεγνώσει τελείως) καλύπτουμε, από τη βάση προς το ελεύθερο άκρο, τη δεξιά και αριστερή μεριά του νυχιού και πάντα προσπαθούμε να είμαστε 1-2 χιλιοστά μακριά από τα πετσάκια. 

Μπορεί να χρειαστεί με μια ακόμα κίνηση να ξαναπεράσετε το πρώτο σημείο για να μην κάνει "νερά" το μανό.

Να θυμάστε ότι όσο λιγότερη είναι η ποσότητα του μανό τόσο περισσότερο θα σου κρατήσει!!


Μανικιούρ ξηρό (waterless manicure)
Είναι το μανικιούρ χωρίς νερό. Ακολουθούμε κανονικά όλα τα βήματα του μανικιούρ και παραλείπουμε να βάλουμε τα χέρια στο νερό!! 
 Δηλ. Όταν τοποθετήσουμε το αφαιρετικό επωνυχίων, το αφήνουμε λίγο περισσότερο και αρχίζουμε να σπρώχνουμε τα πετσάκια με το ειδικό pusher, συνεχίζοντας μετά κανονικά τα βήματα που ακολουθούν στο υγρό μανικιούρ.
 
 
Μανικιούρ με λάδι ή ειδική λοσιόν
Σε αυτή την περίπτωση παραμένουν ίδια τα βήματα με το υγρό μανικιούρ εκτός του ότι τα χέρια δε χρειάζονται αφαιρετικό επωνυχίων και επίσης δε μπαίνουν σε νερό αλλά σε σε ζεστό λάδι.
 
 

Σχόλια