Αυτό πρέπει να είναι το πιο νόστιμο επιδόρπιο πίτσα που θα έχετε φάει ποτέ. Αυτή η πίτσα είναι τραγανή στο εξωτερικό και αφράτη και ζουμερή στο εσωτερικό, είναι φανταστική.
Ζύμη πίτσας:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό
3 κ.γ. ενεργή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Θα χρησιμοποιηθεί μίξερ για να γίνει αυτή η ζύμη. Στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο ζύμης, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι για λίγα δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ αναμειγνύετε την μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε και το λάδι. Ενώ ο αναδευτήρας βρίσκεται σε λειτουργία, προσθέστε το μείγμα ζύμης αργά. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά και προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι (πρόσθεσα 1/4 φλιτζάνι παραπάνω) μέχρι η ζύμη να μην είναι τόσο κολλώδης. Με αλευρωμένα χέρια, αφαιρέστε τη ζύμη και τοποθετήστε σε αλευρωμένο μάρμαρο ή πάγκο. Ανοίξτε τη ζύμη προς τα έξω σε έναν 15 ιντσών κύκλο. Τοποθετούμε στο ταψάκι μας για πίτσα και ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει και είναι τραγανή. Βγάζουμε από τον φούρνο...
Γαρνιτούρα:
Nutella- όσο θέλετε!
ένα μήλο ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζάνι ψημένα καρύδια
2/3 φλιτζάνι κομμάτιά καραμέλας βουτύρου
φρεσκοαλεσμένο θαλασσινό αλάτι- απαλά πασπαλίζουμε πάνω από ολόκληρη την πίτσα
Περιχύνουμε με λίγο ζεστή Nutella,κόβουμε και σερβίρετε αμέσως.
Εξυπηρετεί 8-12 άτομα ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού.
Ζύμη πίτσας:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό
3 κ.γ. ενεργή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Θα χρησιμοποιηθεί μίξερ για να γίνει αυτή η ζύμη. Στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο ζύμης, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι για λίγα δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ αναμειγνύετε την μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε και το λάδι. Ενώ ο αναδευτήρας βρίσκεται σε λειτουργία, προσθέστε το μείγμα ζύμης αργά. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά και προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι (πρόσθεσα 1/4 φλιτζάνι παραπάνω) μέχρι η ζύμη να μην είναι τόσο κολλώδης. Με αλευρωμένα χέρια, αφαιρέστε τη ζύμη και τοποθετήστε σε αλευρωμένο μάρμαρο ή πάγκο. Ανοίξτε τη ζύμη προς τα έξω σε έναν 15 ιντσών κύκλο. Τοποθετούμε στο ταψάκι μας για πίτσα και ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει και είναι τραγανή. Βγάζουμε από τον φούρνο...
Γαρνιτούρα:
Nutella- όσο θέλετε!
ένα μήλο ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζάνι ψημένα καρύδια
2/3 φλιτζάνι κομμάτιά καραμέλας βουτύρου
φρεσκοαλεσμένο θαλασσινό αλάτι- απαλά πασπαλίζουμε πάνω από ολόκληρη την πίτσα
Περιχύνουμε με λίγο ζεστή Nutella,κόβουμε και σερβίρετε αμέσως.
Εξυπηρετεί 8-12 άτομα ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου