Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΥΦΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ photo tutorial

Αυτή τη φορά σας δείξω μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα . Ένα μικρό υφαντό για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας.  

Θα χρειαστείτε ένα χαρτόνι και αυτοκόλλητη ταινία ή χαρτοταινία , κλωστή , νήμα σε διάφορα χρώματα , βελόνα ,ψαλίδι , χάρακα , κοπίδι και τέλος να επιλέξετε που θα το βάλετε στον τοίχο σας . Θα σας πω τα βήματα για να το κάνουμε μαζί.
 

Για να ξεκινήσετε, πάρτε ένα χαρτόνι με διαστάσεις  13x30 εκ. περίπου. Τώρα θέλω να κολλήσετε το πάνω και το κάτω μέρος του χαρτονιού. Ακριβώς όπως το παρακάτω σχήμα. Μετά στο κάτω μέρος του χαρτονιού μετράμε ανα 2 cm περίπου και αφου σημαδέψουμε με μαρκαδόρο , κόβουμε εγκοπές με το κοπίδι . Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την απόσταση μεταξύ των σημείων και πάλι. Τέλος, θα πρέπει να είναι 10 γραμμές. Οι εργασίες για το πάνω και το κάτω μέρος του πίνακα είναι ίδιες και πρέπει οι γραμμές να είναι παράλληλες. 
 Στη συνέχεια, περάστε κλωστή όπως βλέπετε στην εικόνα και στερεώστε την στην πίσω πλευρά με την αυτοκόλλητη ταινία .
 

 
 Ώρα να αρχίσει η ύφανση. Ο ευκολότερος τρόπος είναι αυτός που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Απλά να θυμάστε ότι δεν θέλει ούτε πολύ χαλαρά ,ούτε πολύ σφιχτά γιατί θα καταστραφεί το έργο μας. Να είστε βέβαιη επίσης πριν ξεκινήσετε ότι η κλωστή σας να έχει αρκετό μάκρος. Στη συνέχεια, συνεχίστε να υφάνετε με οποιαδήποτε χρώματα. Κάθε φορά που ξεκινάτε ένα σχέδιο ή ένα άλλο χρώμα, αφήνουμε 15 εκ. από νήμα προς τα έξω.
  
Μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε και διαφορετικά σχέδια
 

 

 


Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε που υφαίνετε. Κορδέλες , κουρελάκια , δέρμα , χάντρες και  διαφορετικά χρώματα και υφές από μαλλί πλεξίματος .
 


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κρύψετε τα νήματα που εξέχουν.Κρύψτε τα όπως την εικόνα .Κουρεύουμε τα μαλλάκια που εξέχουν .


 Ώρα να το βγάλουμε από το χαρτόνι . Βγάζουμε τις ταινίες και κόβουμε τις κλωστές στο πίσω μέρος του χαρτονιού . Δένουμε σε κόμπους όπως βλέπουμε στην φωτογραφία. 


Τέλος, το έργο μας είναι έτοιμο να το κρεμάσουμε στον τοίχο μας ..
 

 Καλή επιτυχία !

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Newsletter