Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΠΡΕ /OMBRE ΤΟΙΧΟΥΣ

 Τι πιο όμορφο από την ένωση των χρωμάτων στο ηλιοβασίλεμα! Δεν θα ήταν υπέροχο να το έχετε στον τοίχο σας;

Το Ombre , μια τεχνική του την αγάπησαν πολύ οι fashionistas , πάει σε άλλο επίπεδο και μετά από τα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ έρχεται και στην διακόσμηση του σπιτιού. Μια εκπληκτική διαβάθμιση χρώματος που θα δείξει μεγαλύτερο τον χώρο σας και οι καλεσμένοι σας δεν θα πιστεύουν πόσο εύκολο είναι και ότι το κάνατε μόνοι σας!


Είτε επιλέξετε δύο αντίθετες αποχρώσεις να συγχωνεύονται είτε δύο παρόμοια χρώματα, είναι εύκολο να δημιουργηθεί το ompre. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτοταινία, ένα ρολό βαφής, ένα μεγάλο σφουγγάρι και πολύ φαντασία. 

Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες και θα έχετε ένα υπέροχο ompre τοίχο στο δικό σας σπίτι.


1)  Βεβαιωθείτε ο τοίχος σας είναι έτοιμος για βάψιμο. Θα πρέπει να είναι καθαρός και όσο γίνετε να έχει λεία επιφάνεια για καλύτερο αποτέλεσμα.


2)  Χωρίστε τον τοίχο σας σε τμήματα κατά μήκος, σχεδιάστε προσεκτικά γραμμές στον τοίχο σας με ανοιχτόχρωμο μολύβι και καλύψτε πάνω από τη γραμμή που έχετε δημιουργήσει με την χαρτοταινία. Χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι για να βεβαιωθείτε ότι γραμμές σας είναι τέλεια ευθυγραμμισμένες.
3)  Χωρίστε σε τμήματα, ανάλογα τα χρώματα που έχετε επιλέξει. Ας χρησιμοποιήσουμε την παραπάνω ωκεανό-εμπνευσμένη εικόνα ως παράδειγμα. Χρησιμοποιούμε πράσινο και μπλε χρώμα, μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε σταδιακά την ένωση των αποχρώσεων με μια μικρή βοήθεια λευκού χρώματος . Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια λεπτή στρώση από κάθε απόχρωση για κάθε τμήμα ανάλογα με το πόσες οριζόντιες ρίγες έχετε δημιουργήσει. Η παραπάνω εικόνα έχει περίπου 6 τμήματα, η μεσαία λωρίδα είναι μεγαλύτερη από τις άλλες για να εξισορροπήσουμε το χρώμα. Το πάνω τμήμα σας θα είναι απλό λευκό χρώμα και το κάτω μέρος θα έχει τις πιο σκοτεινές μπλε αποχρώσεις. Κάθε τμήμα μεταξύ του θα πρέπει να ενωθεί για να δημιουργήσει ένα χρώμα που μεταβαίνει σταδιακά στο επόμενο.
 

4)  Αφού χωρίσατε τα χρώματα σας στις αποχρώσεις που θέλετε, μπορείτε να αρχίσετε από το κάτω μέρος προς τα πάνω να δουλεύετε όλα τα τμήματα σταδιακά. Να μην βάψετε όλα τα τμήματα ταυτόχρονα, επειδή το χρώμα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα και δεν θα έχετε το αποτελέσματα που θέλετε.5)  Μόλις έχετε βάψει τα δύο κάτω τμήματα, αφαιρέστε τη μονωτική ταινία που τα χωρίζει. Πιάστε το σφουγγάρι και ελαφρά ταμπονάρετε ανάμεσα στα δύο χρώματα, σε επίπεδα πάνω από το άλλο. Θα χρειαστείτε πολύ λίγη βαφή στο σφουγγάρι σας, αν βάλετε πάρα πολύ χρώμα, θα είναι πολύ βαρύ για να συνδυάσει τα χρώματα.

Βρέξτε το χρώμα με νερό κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τα δύο χρώματα για να ενωθούν πιο φυσικά και δουλέψτε ελαφρά με το σφουγγάρι.6)  Μόλις γίνει το πρώτο κομμάτι, μπορείτε να εργαστείτε σταδιακά και στα επόμενα τμήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική για να δημιουργήσετε μια λεπτή μετάβαση σε όλη την κενή γραμμή που δημιουργήσατε με την ταινία. Θα χρειαστεί χρόνος για να σβήσει το σφουγγάρι τις ανεπαίσθητες αλλαγές χρώματος, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα κάτι που θα σας κάνει υπερήφανους!

 

Δες μερικές υπέροχες ιδέες εδώ:


πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...